Aktiviteter

Varmt välkomna till byalagets aktiviteter 2021

Byalagets boulebana i Hörte är öppen varje dag!
Det är fritt fram för alla att nyttja banan för en stunds avkopplande boulespel. Det blir dock ingen ”officiell” boulepremiär i år heller.
Följ myndigheterna rekommendationer med att hålla avstånd och att inte vara för många samtidigt som spelar. Vill ni ta kaffekorgen med, finns det många bord i hamnen att sitta fika vid.


Onsdagen den 8 september kl 19.00 besöker vi Östra Vemmenhögs kyrka
Kyrkovärd Jane Törnqvist berättar om kyrkans historia och visar upp dess inventarier.
Vi blir kvar i kyrkan, njuter av dess miljö, umgås och tar en enkel fika.
Du får gärna skicka ett mail om du tänker komma, så vi vet ungefär hur mycket fika vi ska ordna.
Anmälan till info@dybecksbyalag.se eller ring 072-398 52 08


Onsdagen den 13 oktober kl 19.00 träffas vi på Ågården i Skivarp.
Johan Ekblad från Röda Korset berättar om de Vita bussarna som var en svensk räddningsaktion vid slutet av andra världskriget, ledd av bland andra Folke Bernadotte. Röda Korsets vita bussar räddade flera tusen människor ur förintelselägren. När expeditionen avslutades hade drygt 15 000 personer räddats.
Läs mer på www.rodakorset.se/om-oss/vita-bussarna/

Entré: 100 kr inkl. en enkel fika. Allt överskott samt frivilliga bidrag skänks till Röda Korset.
Anmälan senast 8 oktober till info@dybecksbyalag.se eller ring Birgitta 072-398 52 08 så vi vet hur mycket fika vi ska ordna.
Onsdagen den 17 november kl 19.00 träffas vi Östra Vemmenhögs församlingshem.
Författaren och fotografen Mia Gröndahl visar bilder och berättar om rosor, som är och har varit populära och om de gamla rosorna, som planterades i allmogeträdgårdarna och i byarnas och fiskelägenas täppor för mer än hundra år sen. Mia delar även med sig av sina odlingstips och svarar på våra frågor.

Du kan läsa mer på http://grondahlrietz.se/ och http://www.osterlenrosor.se/

Entré: 50 kr inkl. en enkel fika.
Anmälan senast 14 november till info@dybecksbyalag.se eller ring Birgitta 072-398 52 08 så vi vet hur mycket fika vi ska ordna.


INSTÅLLT!
Julmys med byalaget!  Välkomna till en trivsam kväll med Dybecks byalag torsdagen den 9 december kl. 19.00 i Östra Vemmenhögs församlingshem
Under  kvällen umgås vi med varandra och trivs, vi blir serverade glögg, en god julsmörgås samt kaffe och julkaka allt medan julmusiken hörs i bakgrunden.
Vem kan mest om bygden häromkring? Vi utmanar varandra i en liten enkel frågesport. 
Fri entré men vi önskar din anmälan senast söndag den 5 december 2021 till info@dybecksbyalag.se eller ring Birgitta 072-398 52 08 så vi vet hur mycket fika vi ska ordna.

Rulla till toppen